Civilekonom

En civilekonoms arbetsuppgifter består av att hjälpa företag och verksamheter att bokföra sina inkomster och utgifter för att kunna kontrollera sin finansiella situation. De använder sig av expertkunskaper för att ge företag råd kring eventuella framgångsrika satsningar som kan hjälpa dem att gå med vinst samt de som minskar riskerna för stora ekonomiska förluster. Civilekonomer analyserar trender och data för att samla in information kring den aktuella finansiella situationen samt eventuella uppgående och minskade trender.

Undersökningarna de utför gör det lättare för dig att samla in den data som krävs för att producera rapporter och presentationer över ekonomiska trender och därmed rådgöra med företaget kring val de kan göra för att förbättra effektiviteten och därmed även vinstchanserna.

Civilekonomers fokusområden kan variera och omfattar alltifrån ekonomisk och socialpolitik till räntor, hälsa, transport och internationella utveckling. I de allra flesta fall väljer ekonomerna att specialisera sig inom ett område för att erhålla expertkunskaper.

För att lyckas med sina uträckningar av trender använder sig ekonomer av mjukvaror och program som analyserar den aktuella finansiella situationen och som även kan förutsäga hur trenderna kommer att fortgå under den närmast följande tiden. Deras arbete är att sedan sammanställa och delge informationen till företag, verksamheter, organisationer och myndigheter för att hjälpa dem göra vinstgivande beslut.

För att kunna arbeta som civilekonom krävs det inte bara en ekonomiutbildning utan i de flesta fall även en masterexamen i ekonomi som ger dem rätten att titulera sig civilekonomer och ta över ansvaret för företags och myndigheters ekonomi. Civilekonom är ingen juridiskt skyddad titel, åtminstone inte i Sverige, vilket innebär att vem som helst har rätten att kallas sig för civilekonom, även om ekonomiutbildningarna i majoriteten av alla fall är nödvändiga för en ekonomanställning. Det är dessutom praxis att endast de som uppfyller Civilekonomernas medlemskrav har rätten att titulera sig civilekonom.

Företag som håller på som civilekonom

Håll koll på lagen

Morsning korsning bloggen! Snacka om att jag har blivit en sjusovare på senaste tiden, det är nästan omöjligt att kliva ur sängen i tid. Jag vet inte om det beror på att det är lite mörkare på mornarna nu eller varför jag sover som allra bäst när jag ska gå upp, men...

Experter på redovisning

God morgon, god morgon. Jag har en superkraft för jag har ADHD och jag har skapat ett framgångsrikt företag som går med vinst för tredje året i rad. Jag har valt att inte medicinera för jag tycker att alla människor har rätt att vara precis som de är. Jag passade...

Forever Nails and Beauty

Forever Nails and Beauty är ett kvalitativt företag som erbjuder sina kunder behandlingar inom bland annat fransförlängning och nagelförlängning i Borås med omnejd och gör så med oerhört kvalificerad och engagerad personal som har mångårig erfarenhet och en bred...