Hej mina fina följare!

Hoppas ni har en fin fredag, idag delar jag mina tankar på det här med att anlita någon och ta hjälp med sin redovisning. Innan jag startade min enskilda firma så gick jag en starta eget-kurs i Uppsala för att lära mig grunderna i företagsekonomi och för att få redskap att kunna lägga upp en riktig strategi.

När det kommer till redovisning så är inte siffror en tillräckligt stark sida hos mig för att jag ska känna mig bekväm med det. Även om jag lämnar bort det till en redovisningsbyrå så är det i slutänden fortfarande mitt ansvar att det blir rätt, men jag litar mer på en auktoriserad revisor än på mina kunskaper inom ämnet.

Den löpande bokföringen känner jag mig ganska lugn med men när det kommer till att göra bokslut och årsredovisning så känns det bättre att överlåta det till någon annan. Det börjar dessutom gå ganska bra för mitt företag vilket är jätteroligt, men det gör också att det är mer siffror och mer transaktioner att hålla reda på.

När jag gick kursen i starta eget så var det faktiskt vår kursledare som tipsade oss om att när man driver egen verksamhet så ska man göra det man själv är bra på och det man inte behärskar ska man anlita någon annan att göra. Det kostar ju lite att anlita någon annan, men jag ser det hellre som en investering eftersom det ger mig mer tid och energi till att göra annat. Helt enkelt göra det som jag är bättre på.

Man måste tänka långsiktigt och vara klok nog att inse sina svagheter. Ingen kan allt och alla som lyckats med sina företag är de som skaffar sig kompanjoner och samarbeten där man kompletterar varandra. Nu är det snart dags att gå hem och ta helg. Må så gott så hörs vi snart igen!